G-NIVA je spojenie dvoch off-roadových legiend

Ako by vyzeral ideálny offroad? Dizajnér Alexandr Isajev má v tom jasno.

Keď sa povie „legendárny off-road“, pravdepodobne aj dieťa vysype z rukáva názvy modelov ako Lada Niva, Land Rover Dedender, Mercedes triedy G a Toyota Land Cruiser. Len dva z týchto modelov, tie od Lady a Mercedesu, ale zostávajú verné svojim koreňom.  Lada dokonca tak, že je prakticky stále rovnaká, aj keď aktuálne s faceliftom a vynoveným interiérom. Mercedes nedávno dorazil vo svojej druhej generácii, tá je ale viac menej tiež väčším faceliftom pôvodného prevedenia.

Ako ideál medzi off-roadami sa teda črtá spojenie týchto dvoch strojov a práve o niečo také sa pokúsil ruský dizajnér Alexander Isajev. Jeho dielo existuje síce len na počítači, rendery sú ale tak realistické, že aspoň chvíľu budete veriť tomu, že tento automobil vznikol aspoň v jednom vyhotovení aj v skutočnosti. A ak tomu nebudete veriť, veľmi pravdepodobne si to budete aspoň priať.

Isajev išiel celkom zaujímavou cestou, keď stroj pomenovaný G-Niva obdaril kompaktnými rozmermi Lady, ktoré vozidlu nepochybne zaisťujú jeho legendárnu mrštnosť, a k ním pridal štýl a luxus Mercedesu. Tak čo poviete? Uživila by sa G-Niva na našom trhu?

V prípade otázok nás kontaktujte